PLAYSTATION 2

Final Fantasy X (Platinum)

Final_Fantasy_X__4c028383aa9c7.jpgFinal_Fantasy_X__4c028383aa9c7.jpg
Verkoopprijs: € 5,95
Korting
Final_Fantasy_X__4c028383aa9c7.jpg
Final_Fantasy_X__4c028383aa9c7.jpg
Final_Fantasy_X__4c028383aa9c7.jpg
Beschrijving

 Playstation 2 game

Leeftijd: 11+

Genre: avontuur

Speler(s): 1

Systeem: pal

Platinum uitgave

De eerste Final Fantasy voor de PlayStation 2 neemt je mee op een episch avontuur met Tidus, een jonge sterspeler in de futuristische sport Blitzball, dat in een zwevende bol water wordt gespeeld. Tidus wordt de toekomst in geslingerd door een mysterieuze kracht die Sin wordt genoemd. Hij komt in de vreemde plaats Spira terecht, waar hij leert dat zijn woonplaats Zanarkand 1000 jaar geleden is verwoest. Vastbesloten om de waarheid te ontdekken, gaat Tidus op weg met een aantal nieuwe vrienden. Onder hen bevindt zich Yuna, een jonge vrouw die is bedreven in de kunst van het oproepen en commanderen van krachtige geesten die Aeons worden genoemd. Gezamenlijk beginnen ze aan een onvergetelijk avontuur.

De kracht van de PlayStation 2 wordt volop benut voor een aantal baanbrekende innovaties in het Final Fantasyuniversum. Spelfiguren komen tot leven dankzij ingesproken stemmen en het Facial Motion System, dat gezichtsuitdrukkingen in realtime laat veranderen. Voor het eerst zullen de 3D omgevingen naadloos overgaan in gevechtssituaties, waardoor het speuren en vechten zonder onderbrekingen in elkaar overgaan.

Het tiende deel in deze legendarische spelserie geeft toegang tot een fors aantal compleet nieuwe sidequests en minigames, waaronder de mogelijkheid om daadwerkelijk Blitzball te spelen. Daarnaast biedt het nieuwe Sphere Gridsysteem een ongekende controle over de ontwikkeling van de spelfiguren; je bepaalt zelf de vaardigheden die je leert, en hoe je deze wilt verbeteren en laten evolueren.

Het debuut van Final Fantasy op de PlayStation 2 dwingt de hardware tot nieuwe prestaties, maar zoals gewoonlijk zijn het de personages en het verhaal die Final Fantasy X werkelijk tot leven brengen. Dit komt deels door de ingesproken stemmen, die erg goed zijn gedaan en flink wat diepgang meegeven aan de personages. Maar het plot is weer net zo intrigerend als in de andere delen en dat is op zich al een compliment. Een ander sterk punt is het geheel nieuwe systeem voor het ontwikkelen van personages, dat Sphere Grid wordt genoemd. Dit geeft je een duizelingwekkend aantal mogelijkheden om je vaardigheden op allerlei gebieden te verbeteren. Naast deze nieuwe onderdelen zijn er de prachtige omgevingen volledig in 3D en een uitstekende soundtrack: alle ingrediënten voor een fantastische RPGverhaallijn vol sfeer en verrassingen. Wat wil je nog meer?

Voor het eerst in de serie worden de dialogen gevoerd met ingesproken stemmen

Adembenemend mooie omgevingen volledig in 3D

Een geheel nieuw systeem voor het ontwikkelen van personages, de gedetaileerde Sphere Grid

Test je vaardigheden in de Blitzballarena!